3 Temmuz 2015 Cuma

BELA-Sally Green

Yazar: Sally GREEN
Yayınevi:DEX
Sayfa Sayısı:391
Tür:Fantastik, Genç-yetişkin
Seri Sıralaması:1
(2.Kitap --> Vahşi)

Herkese merhabaa :) Uzuuun bir aradan sonra nihayet beraberiz.
Bugün beraber bela kitabını inceleyeceğiz.
İlk olarak biraz konudan bahsedelim.
Dünyada fersizler(normal insanlar), ak cadılar ve kara cadılar var. Baş kahramanımız Nathan da kitabın arka kapağından anladığımız üzere yarı ak yarı kara bir cadı.
Kitapta ak cadılar ve kara cadılar arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir savaş var. Ak cadılar daha uysal büyülerde beceri sağlarken(iksirler, görünmezlik gibi) kara cadılar daha tehliklei büyülerde iyiler.( Mesela bazı kara cadılar diğer cadıların kalplerini yiyip onun güçlerini alabiliyorlar)
Eh şöyle bir bakınca korkulması gereken tehlikeli varlıkların kara cadılar olduğunu düşünüyoruz değil mi?
Alakası yok. Ak cadılar daha felaket. Kara cadıları yakalayıp, öldürmeyi kendilerine görev edinmiş bir avuç kibirli insan! Tabii tam olarak insan değiller :D İnsanlara bu kitapta fersizler diyoruz.
***
Nathan'ın annesi ak cadı babası da kara cadıların en en en kötüsü(!) Yani en azından öyle bahsediliyor. Kitabın başında neredeyse sinirden çatlayacaktım. Nathan istenmeyen bir bebek olduğu için onu çekmeceye koyup orada yatıyorlardı yıkamıyorlardı bile!!
Neyse tamam sakinim...sakinim..
Nathan'ın anneleri ortak babaları farklı üç tane daha kardeşi yok sevimli mi sevimli bir büyükannesi var. Kitapta en sevdiğim karakterler Arran(Nathan'dan sadece bir kaç yaş büyük erkek kardeşi) ve büyükannesiydi. En büyük ablası illet bir kadın :D Nathan'dan ölesiye nefret ediyor fakat sebebini söylesem spoiler olur o yüzden söylemem sürprizz.
***
Kitabın dili oldukça akıcıydı! Hiç zorlanmadan tek oturuşta okuyabilirsiniz. Üstelik anlatımı da çok farklıydı. Özellikle başlarında çok şaşırmıştım ama sonra anlatım değişti birinci kişi ağzından anlatıldı.
***
Son olarak gerçekten harikaydı! Son zamanlarda seveceğim tarzda kitaplar okumaya özen gösteriyorum ve bela beni yanıltmadı çok iyiydi
puanım (5/5)
sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder